Zaregistroval jsem školu, co nyní?

Zaregistroval jsem naší školu, co teď?

Určitě Vám dorazil registrační email, který popisuje další nutné kroky. Pokud se tak nestalo, kontaktujte nás prosím na skoly@numericum.com. Následující text Vás provede dalšími kroky.

 

1) Privátní doména

Ihned po aktivaci je spuštěna Vaše privátní školní doména ve tvaru „vaseskola.numericum.com“ (přesný tvar naleznete v registračním emailu)

Poznámka: Pokud jste při registraci Vaší školy vytvořili školní doménu ve tvaru například seznam.numericum.com nebo jiné formě která neodpovídá názvu Vaší školy, bude Vaše privátní doména ručně přesunuta na vhodnější adresu. O této změně Vás budeme případně informovat do 24 hodin od registrace.

Přístup do Numericum přes školní aplikaci na Vaší privátní doméně vypadá jinak než Homepage na www.numericum.com. Při otevření Vaší privátní domény byste měli vidět podobnou obrazovku jako je na následujícím obrázku.

Pokud máte problémy s načtením Vaší školní domény, kontaktujte nás prosím na skoly@numericum.com.

Snímek obrazovky 2014-11-30 v 21.37.41

 

2) Přihlášení správce

Aplikace na Vaší privátní školní adrese slouží krom jiného k administraci Vašeho školního profilu na Numericum. K tomu je určen účet správce, který byl vytvořen při registraci Vaší školy. Přihlašovací údaje správce naleznete v registračním emailu, který jsme Vám zaslali.

Účet Správce nově slouží i jako uživatelský účet k výuce.  (platí od 1.1.2015)

Správce se může přihlásit do aplikace přes portál „Přihlašování pro správce“ (viz. obrázek) Po přihlášení můžete zakládat třídy, přidělovat studenty do tříd a sledovat jejich postup ve výuce. Můžete zde také vložit IP adresu Vaší školy.

Snímek obrazovky 2014-11-30 v 21.37.41

 

3) Pozvěte do výuky své studenty, učitelé či rodiče

Abyste mohli vstoupit do samotné výuky, musíte se zaregistrovat jako Uživatel. V případě školy je NUTNÉ, aby se všichni zaměstnanci a studenti školy registrovali přes privátní doménu na stránce „vaseskola.numericum.com“.

Poznámka: Pokud se zaregistrujete přes registrační formulář na www.numericum.com, nebude Váš Uživatelský účet viditelný ve školním administračním profilu. Nebudete tedy moci být zařazeni do žádné třídy a nezískáte přístup k plné verzi díky IP filtru.

Dovolili jsme si Vám také poslat krátký email, který popisuje registraci a zahájení výuky. Ten můžete jednoduše přeposlat svým kolegům, studentům nebo třeba rodičům jako pozvánku do Numericum.

 

 

4) Přihlášení do aplikace a zahájení výuky

Do aplikace se můžete přihlásit buďto přes Vaší privátní doménu nebo přímo na www.numericum.com. Systém již sám rozezná, jestli jste školní uživatel a pod kterou školu spadáte.